GoogleAdWords

Πώς επιτυγχάνουμε 10/10 στα GoogleAdWords;

Σε μια εποχή στην οποία η Google δίνει στους διαφημιστές όλο και λιγότερα δεδομένα, το Quality Score των Google Campaigns παραμένει βασική παράμετρος, η οποία πρακτικά ορίζει το κόστος ανά Click. Εδώ θα περιγράψουμε τι είναι το Quality Score και πως μπορείτε να το βελτιώσετε.

Τι είναι το Quality Score;

Το Quality Score είναι μια εκτίμηση της ποιότητας των διαφημίσεών σας, των λέξεων-κλειδιών και της ιστοσελίδα σας (Landing Page). Οι διαφημίσεις με υψηλό Quality Score μειώνουν σταδιακά το κόστος ανά Click, ενώ βελτιώνουν και τις θέσεις διαφήμισης. – Google AdWords Team

Ο στόχος της Google είναι να παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία στο χρήστη και ένας από τους τρόπους που το κάνουν αυτό είναι να προωθεί τους διαφημιστές με τις πιο σχετικές και ποιοτικές διαφημίσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, δίνουν σε κάθε λέξη-κλειδί, σε κάθε λογαριασμό Google Ads, Quality Score, με βάση πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την εμπειρία του χρήστη. Οι διαφημίσεις υψηλότερης ποιότητας θα προβάλλονται περισσότερο για συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά και με μικρότερο συγκριτικά κόστος.

Παράμετροι που επηρεάζουν τις εμφανίσεις μίας διαφήμισης είναι:

  • Αναμενόμενος αριθμός των Click, λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές επιδόσεις του λογαριασμού σας. Η καλή επίδοση ενός λογαριασμού αξιολογείται θετικά.
  • Συνάφεια της διαφήμισης, η οποία συσχετίζει τη διαφήμιση σας με τις λέξεις-κλειδιά στο λογαριασμό σας.
  • Εμπειρία της ιστοσελίδα σας,  η οποία συμπεριλαμβάνει τη συνάφεια, την ταχύτητα φόρτωσης και την ποιότητα κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Η Google στοχεύει στην προώθηση διαφημίσεων που προσφέρουν μία θετική εμπειρία στο χρήστη.
Τι σημαίνει λοιπόν ένα Score υψηλής ποιότητας;

Ένα Score υψηλής ποιότητας σημαίνει ότι έχετε αναζητήσεις από μία λέξη – κλειδί στο οποίο οι διαφημίσεις σας :

  1. Έχουν συσχέτιση με τον όρο αναζήτησης
  2. Οι χρήστες οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα με εμπειρία χρήστη
  3. Το ιστορικό των διαφημίσεων σας είναι καλύτερο από τους ανταγωνιστές σας, στην αναζήτηση παρόμοιων όρων.
Πόσο συχνά ενημερώνεται το Quality Score;

Το Quality Score των Google Ads ενημερώνεται συνεχώς για να λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στον ιστότοπο σας, στις διαφημίσεις σας, καθώς και του ιστορικού σας. Στην πράξη, δεδομένης της χρήσης των ιστορικών δεδομένων, το Quality Score θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αντικατοπτρίσει τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Γιατί όμως έχει σημασία το Quality Score;

Θυμηθείτε ότι όσο υψηλότερο είναι το Score σας – τόσο καλύτερα τα Google AdWords ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών, και επομένως τόσο λιγότερο θα σας χρεώνουν για κάθε Click. Φθηνότερα Click συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος ανά μετατροπή (Conversion Rate).

Εάν έχετε υψηλότερο Score από τον ανταγωνιστή σας, μπορείτε να επιτύχετε την ίδια θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Καλύτερη θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων συνεπάγεται περισσότερες μετατροπές με μειωμένο κόστος. Από την άλλη πλευρά, ένα χαμηλό Quality Score σημαίνει αυξημένο κόστος ανά Click, λιγότερες εμφανίσεις και, επομένως, λιγότερες και ακριβότερες μετατροπές.

Βελτίωση του Quality Score: Πέντε (5) συμβουλές για Score 10/10.

Ακολουθείστε τις προτάσεις μας για να δείτε υψηλό Quality Score στον λογαριασμό σας:

1.    Προσαρμοσμένη διαφήμιση

Προσαρμόστε τη διαφήμισή σας στις λέξεις – κλειδιά. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τη λέξη – κλειδί σας στη διαφήμισή σας για να βελτιώσετε τη συνάφεια της και την εμπειρία των χρηστών, τα οποία με τη σειρά τους θα αυξήσουν τις μετατροπές σας.

2.    Λεπτομερής δομή λογαριασμού

Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας στο Google Ads έτσι ώστε να έχετε μεγάλο αριθμό στοχευμένων διαφημίσεων. Χρησιμοποιήστε ακόμη Ad Group με μία και μόνο λέξη – κλειδί για αναζητήσεις υψηλής επισκεψιμότητας.

3.    Κατασκευάστε ιστοσελίδες ποιότητας

Σε ποια ιστοσελίδα ή υποσέλιδο αυτής κατευθύνετε την επισκεψιμότητα των Google Ads ; Η ιστοσελίδα σας μπορεί να πολλαπλασιάσει την απόδοση των διαφημίσεων σας. Μία ιστοσελίδα η οποία προσφέρει εμπειρία και πληροφορία στο χρήστη μπορεί να αυξήσει έως και 500% την απόδοση  μιας διαφημιστικής καμπάνιας, ενώ όλοι οι άλλοι παράμετροι παραμένουν ίδιοι. Αυτό συνεπάγεται σημαντική απόδοση της επένδυσης σας.

4.    Εστιάστε στη βελτιστοποίηση

Θυμηθείτε να ελέγχετε και να ανανεώνετε συνεχώς τις διαφημίσεις σας και την ιστοσελίδα σας. Η δοκιμή διαφορετικών εκδόσεων διαφημίσεων μπορεί να δώσει πληροφορίες για το τι οδηγεί σε υψηλότερο Quality Score και ποια διαφήμιση έχει τη βέλτιστη απόδοση (A/B Testing).

Η καλύτερη πρακτική είναι να ενισχύεται τις διαφημίσεις σας με την κορυφαία απόδοση και να αφαιρείτε ή να αντικαθιστάτε τις διαφημίσεις που επιστρέφουν μέτρια αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να βλέπετε συνεχείς βελτιώσεις στην απόδοση των διαφημίσεων σας στην πάροδο του χρόνου.

Επικοινωνήστε, σήμερα, με τους Anveto Marketers και ανακαλύψτε το digital marketing. Οι καμπάνιες μας παρουσιάζουν το βέλτιστο Quality Score, ενώ οι ιστοσελίδες μας προσφέρουν superior εμπειρία χρήστη.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup