Μετάβαση στα Google Analytics 4

Μόλις ξεκίνησε το Google Analytics 4!

Μετάβαση από τα Universal Analytics στο GA-4. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Από την 1η Ιουλίου 2023 η Google εφαρμόζει την προαναγγελθείσα μετάβαση από τα Universal Analytics στο GA4. Τα Universal Analytics είναι παρελθόν και έχει ήδη σταματήσει η επεξεργασία των δεδομένων – αν και για μια περίοδο 6 μηνών θα έχετε πρόσβαση στο ιστορικό των δεδομένων σας καθώς και τη δυνατότητα να εξάγετε αναφορές.

Τι καινούργιο προσφέρει το GA4 ;

Με το GA4, η Google θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αναδεικνύοντας νέες πτυχές της εμπειρίας του χρήστη, γνωστό και ως User Experience.

Βασικά Στοιχεία:

  1. Καταγράφει και μετρά συνολικά τα δεδομένα ενός ιστότοπου και εφαρμογής – σε μια Google Analytics property.
  2. Απόλυτος σεβασμός της ιδιωτικότητας (privacy) με συμμόρφωση τόσο με το GDPR όσο και με τα πρότυπα του CCPA. Πλέον καταργούνται τα cookies.
  3. Event-based εφαρμογή, δηλαδή εστιάζει στο γεγονός (event) που αποτελεί η αλληλεπίδραση του χρήστη με την ιστοσελίδα από το click μέχρι την πιθανή πραγματοποίηση μίας αγοράς.
  4. Παρέχει ένα νέο περιβάλλον εργασίας. Τα επίπεδα οργάνωσης δεδομένων και τα ταμπλό αυτών άλλαξαν. Πλέον, τα δεδομένα και οι αναφορές που παράγονται από το GA4 περιλαμβάνουν πτυχές όλου του κύκλου ζωής του χρήστη / αγοραστή. Επομένως, είναι δυνατή η καταγραφή και η εκτίμηση δεδομένων από την απόκτηση του πελάτη,  τη διατήρηση του, την οικονομική αποτίμηση της δραστηριότητας του και τέλος της δέσμευσης του.
  5. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (AI) επιτρέπεται η πλήρης ανάλυση της συμπεριφοράς του χρήστη. Αντί να βασίζεται αποκλειστικά στα δεδομένα του χρήστη και στις προτιμήσεις του, όταν αυτά είναι ελλιπή, τότε αντισταθμίζονται μέσω μοντελοποίησης. Ακόμη παρέχει τρείς επιπλέον δείκτες όπως τη πιθανότητα αγοράς, την πιθανότητα αποχώρησης καθώς και τα προβλεπόμενα έσοδα.

Εστιάζοντας σ’ αυτούς τους δείκτες:

  • Πιθανότητα Αγοράς: Προβλέπει την αγορά σε διάστημα 7 ημερών, εφόσον ο χρήστης ήταν ενεργός τουλάχιστον μια φορά τις προηγούμενες 28 μέρες.
  • Πιθανότητα Αποχώρησης: Είναι η πιθανότητα ένας χρήστης να είναι ανενεργός τις επόμενες 7 μέρες, αρκεί να ήταν ενεργός για τουλάχιστον μια φορά τις προηγούμενες 7 μέρες.
  • Προβλεπόμενα Έσοδα: Είναι η πρόβλεψη των εσόδων για αγορές που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες 28 ημέρες, αρκεί ο χρήστης να ήταν ενεργός τουλάχιστον μια φορά τις προηγούμενες 28 ημέρες.
  • Διασύνδεση το GA4 property με το Google Ads. Παρέχετε η δυνατότητα εισαγωγής, από το  Google  Analytics 4 στο Google Ads, των στοιχείων  για το κοινό-στόχος  όσο και για το προβλεπόμενο κοινό.

Γιατί είναι απαραίτητες οι υλοποιήσεις;

Από πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε από την ομάδα υποστήριξης της Google, στο Universal Analytics χάναμε έως και 40% των μετατροπών που γίνονταν. Αυτή η απώλεια και αλλοίωση δεδομένων επηρεάζει όλες τις προωθητικές ενέργειες και ειδικά τις καμπάνιες που χρησιμοποιούν έξυπνες στρατηγικές.

Data Migration & Report Analysis by Anveto Marketers

Στους Anveto Marketers αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μετάβασης στο GA4 που περιέχει:

Τεχνική Εγκατάσταση

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες τεχνικές υλοποιήσεις που θα μας παρέχουν αξιόπιστη συλλογή δεδομένων για εργαλεία ανάλυσης και διαφήμισης της Google όπως είναι το νέο Google Analytics 4 καθώς και τα Google Ads.

1. Εγκατάσταση Google Ads Enhanced Conversions

Οι βελτιωμένες μετατροπές είναι μια λειτουργία που αφορά τις μετρήσεις του Google Ads και έρχεται να ενισχύσει την ακρίβεια της μέτρησης μετατροπών που πραγματοποιούνται.

2. Εγκατάσταση Google Ecommerce Tracking

Προσφέρει πληροφορίες καταγραφής πωλήσεων και τζίρου για την επιχείρησή σας.

3. Εγκατάσταση Google Enhanced Ecommerce Tracking

Παρέχει όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα που αγοράζουν οι χρήστες, όπως οι κατηγορίες και τα brands. Αυτό εξυπηρετεί στο να παρακολουθούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την πορεία και τη δυναμική των πωλήσεων.

Τα Event που έχουν προτεραιότητα είναι:

  • View item list, Select item
  • View item
  • Add / Remove from cart (add/remove/view cart, add to wishlist)
  • Checkout process (begin checkout, add shipping info, add payment info)
  • Purchase, Refund (if applicable)
  • Apply promotions (view promotion, select promotion) (if applicable)
  • Sign Up (if applicable), Login (if applicable)
4. Εγκατάσταση Google Tag Manager

Βασικό εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης των Tags.

5. Συνδέσεις Καναλιών

Απαραίτητη η σύνδεση των καναλιών για την άμεση και σωστή καταγραφή των δεδομένων (Google Ads, Merchant Center, Google Search Console και λοιπά).

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS | BESPOKE DESIGN
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup