Γιατί το βίντεο κερδίζει στα Social Media

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα social media καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε αλλά και αναπαράγουμε περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Και, ενώ αρχικά, οι στατικές εικόνες κυριαρχούσαν στα social media, και συνολικά στο διαδίκτυο – η δημιουργία ποιοτικού video είναι το περιεχόμενο για ισχυρό engagement των χρηστών. Δηλαδή, πέρα από τη διαφήμιση στη Google, τα social media είναι κανάλια επικοινωνίας τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για branding επιχειρήσεων και προϊόντων, μέσα από την εμπειρία του χρήστη.

Ωστόσο, οι εποχές που το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια «καλή» φωτογραφία, με μία εφευρετική λεζάντα και μερικά hashtag, για να γίνει η ανάρτησή σας viral, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Με περισσότερους από πέντε δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες στα social media – παγκόσμια brands, μικρές επιχειρήσεις και influencers, όλοι ανταγωνίζονται για την προσοχή των χρηστών. Το ερώτημα, βέβαια, είναι: πώς να ξεχωρίσετε και αφαιρέσετε το ‘θόρυβο’ ώστε να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών; Όπως λέγεται ‘content is the king’, και επομένως η δημιουργία βίντεο ποιότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας δούμε τα δεδομένα:

Τα στατιστικά δείχνουν ότι τα βίντεο δημιουργούν έως και 1.200% περισσότερες κοινοποιήσεις από ό,τι τα κείμενα και οι εικόνες μαζί! Πέρυσι, ο αριθμός των θεατών βίντεο σε όλο τον κόσμο ανήλθε σε πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια, ενώ αυτός ο αριθμός προβλέπεται να φτάσει τα 3,5 δισεκατομμύρια έως το 2024.

 Τα εταιρικά βίντεο έχουν διπλασιαστεί στο YouTube και τριπλασιαστεί στο Facebook. Το Twitter αναφέρει ότι ένα βίντεο έχει έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνει retweet από ένα tweet με φωτογραφία ή κείμενο μόνο. Ενώ με την εμφάνιση και δηµοφιλία του TikTok, γίνεται εμφανές ότι οι πλατφόρμες των social media επενδύουν στο βίντεο.

Πως μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας με ποιοτικό βίντεο – περιεχόμενο;

Μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI): Τα στοιχεία δείχνουν ότι το βίντεο καλή ποιότητας έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης, αυξάνοντας τις μετατροπές σας κατά 80% – το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση των πωλήσεων.

Το video στα social media είναι βασικά τηλεοπτική διαφήμιση: Το βίντεο δημιουργεί εμπιστοσύνη – το περιεχόμενο του προσφέρεται για storytelling, επενδύοντας στα συναισθήματα των θεατών και επιτρέποντας στα brand να συνδεθούν καλύτερα με το κοινό τους.

Το βίντεο είναι εξαιρετικό για βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO Marketing): Τα στατιστικά δείχνουν ότι έχετε 50 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταταχθείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERP) εάν έχετε ενσωματωμένο βίντεο στην ιστοσελίδα σας. Το οποίο, βέβαια, εξαρτάται και από την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Στοχεύετε σε ένα νεανικό κοινό: Λέγεται συχνά ότι οι νέοι χρήστες και καταναλωτές είναι ένα δύσκολο κοινό – ωστόσο το βίντεο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τους προσεγγίσετε. Τρείς στους τέσσερις χρήστες, από το δυναμικό, νεανικό κοινό, παρακολουθούν βίντεο στα κινητά τους για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα.

Θέλετε να βελτιώσετε το βίντεο – περιεχόμενο σας;

Ακολουθούν οι κορυφαίοι κανόνες του βίντεο:

  1. Να είστε σαφείς σχετικά με τους στόχους σας – πίσω από κάθε επιτυχημένη καμπάνια κρύβεται μια σταθερή στρατηγική.
  2. Στοχεύστε στο κοινό σας – θυμηθείτε ότι ανταγωνίζεστε ουσιαστικά με όλους τους άλλους στο διαδίκτυο, επομένως προσδιορίστε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας. Πόσον ετών είναι; Σε ποια φάση της ημέρας βλέπουν βίντεο; Τι θέλουν να μάθουν;
  3. Μην ξεχνάτε τον κατάλληλο φωτισμό και τη μουσική υπόκρουση. Ακόμη, εάν το βίντεο σας είναι εκπαιδευτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, κατά την κατασκευή ενός eSHOP.
  4. Χρησιμοποιήστε υπότιτλους. Αυτό διασφαλίζει ότι το βίντεο σας είναι περιεκτικό και κατάλληλο για όλους τους θεατές και πιθανούς αγοραστές.
  5. Τέλος, κάντε follow up χρησιμοποιώντας τα στατιστικά από τις πλατφόρμες των social media. Η βελτιστοποίηση της κάθε καμπάνιας είναι market research και βαθύτερη γνώση του κοινού σας, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιούνται τα Google Analytics 4  για την προώθηση στη Google. (Διαβάστε περισσότερα Μετάβαση στα Google Analytics 4)

Επιτυχημένα case studies στο video marketing;

Η Evian Water είναι μια εταιρεία που ξέρει πώς να αιχμαλωτίζει το κοινό της και όχι μόνο. Δημιουργεί βίντεο εξαιρετικής ποιότητας με πολλά shares και views. Δείτε το βίντεο «Baby & Me» που έγινε viral με πάνω από 68 εκατομμύρια συνολικές προβολές.

Η Red Bull, κυριάρχησε στο video marketing πολύ πριν γίνει trend. Με περισσότερους από 10,3 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, η Red Bull χρησιμοποιεί τα βίντεο για να προβάλει «αληθινές» ιστορίες ζωής με τα εμβληματικά της καρτούν.

Αν θέλετε, λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα ισχυρό brand, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε σήμερα με ένα διαφορετικό digital agency, τους Anveto Marketers.

Οι Anveto Marketers είναι ένα βραβευμένο web design studio στην Αθήνα και το Λονδίνο.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup