Μία γεύση από το Tik Tok

Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ακούμε να ξεφυσάτε καθώς ξεκινάτε αυτό το άρθρο. Μάλλον έχετε βαρεθεί να ακούτε ότι η παραδοσιακή διαφήμιση είναι νεκρή και το TikTok είναι ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσετε τη νέα γενιά, γνωστοί και ως Generation Z. Ίσως, να αναρωτιέστε τι είναι το TikTok και τι πρέπει να δημοσιεύετε σε αυτό; Λοιπόν, ενώ πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Tik Tok, πολύ λίγες έχουν πραγματικά κατανοήσει ότι είναι η πλέον κατάλληλη πλατφόρμα για γρήγορη και αποτελεσματική προβολή.

Τι είναι το TikTok;

Με δυο λόγια, είναι μια εφαρμογή Social Media με σκοπό την κοινή χρήση βίντεο σύντομης διάρκειας. Το TikTok έχει γίνει ο πρωτοπόρος των τάσεων. Από τη μουσική που χορεύουμε, από συμβουλές fitness και wellness, από προορισμούς που αξίζει να επισκεφθούμε, μέχρι και προτάσεις αγορών μέσω TikTok ( γνωστό και ως hashtag #TikTokMadeMeDoIt ). Εάν σχεδιάζετε να αναπτύξετε οργανικά τον λογαριασμό σας στο TikTok, θα χρειαστεί επένδυση χρόνου από εσάς ώστε να έχετε θετικά αποτελέσματα.

Ποιος χρησιμοποιεί το TikTok;

Η εφαρμογή έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες οι οποίοι συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία! Επίσης, αν και η πλειοψηφία των χρηστών είναι έως 29 ετών, σχεδόν το 40% των χρηστών είναι από 30 εώς και 50 ετών. Ακόμη είναι ένα πολύ αφοσιωμένο κοινό – ο μέσος χρήστης του TikTok ανοίγει την εφαρμογή έως και 8 φορές την ημέρα και μπορεί να αφιερώσει κατά μέσο όρο 50 έως 80 λεπτά καθημερινά στην εφαρμογή.

Οι γενικοί κανόνες του TikTok:

1. Πάρτε μια αίσθηση της εφαρμογής αναζητώντας περιεχόμενο στη σελίδα Discovery. Πλοηγηθείτε ανακαλύπτοντας τα trending hashtags και τα πιο δημοφιλή βίντεο ανά κατηγορία.

2. Όλα έχουν να κάνουν με το viral περιεχόμενο, ακόμη και λογαριασμοί με λίγους ακόλουθους μπορούν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια προβολές σε ένα βίντεο, αν είναι δημιουργικό.

3. Τα TikToks με την καλύτερη απόδοση είναι αυτά που αναπαράγονται εύκολα από τους χρήστες, ακόμη και αν είναι απλώς μια αντιγραφή υπάρχουσας τάσης. Η συμβουλή μας όμως είναι η εξής: Φροντίστε να ερευνήσετε την υπάρχουσα τάση πολύ καλά!

4. Οι επαναλαμβανόμενες προβολές, τα δομημένα βίντεο, οι κοινοποιήσεις, τα σχόλια, τα likes καθώς και η απόδοση των βίντεο, ‘κερδίζουν’ ολοένα και μεγαλύτερη προβολή από την πλατφόρμα. Επίσης, τα βίντεο που χρησιμοποιούν μοντέρνους ήχους και hashtags ενισχύουν την προβολή τους.

5. Το περιεχόμενο του TikTok θα πρέπει να είναι μοναδικό για την πλατφόρμα, ωστόσο αξίζει να το προωθήσετε και στο Instagram. Αν και το Instagram δεν θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό περιεχόμενο με υδατογράφημα TikTok.

6. Να θυμάστε ότι άλλοι χρήστες θα σας κάνουν tag σε βίντεο με τις δικές τους εμπειρίες από το προϊόν σας. Μια σύντομη περιήγηση σε ανάλογα βίντεο είναι σημαντική βοήθεια όσο σκέφτεστε νέο περιεχόμενο, καθώς σας δείχνουν τι αρέσει στους χρήστες σχετικά με το brand σας.

Βέλτιστες πρακτικές για το TikTok.

1. Η γρήγορη αντίδραση είναι το κλειδί – εντοπίστε τις τάσεις και προσαρμοστείτε σε αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τους ήχους που το άκουσμά τους κυριαρχεί στην μόδα.

2. Δημοσιεύετε τακτικά και χρησιμοποιείτε λεζάντες / hashtags ( ιδιαίτερα τα #fyp, #foryou και #foryoupage ) έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

3. Μην χρησιμοποιείτε περιεχόμενο από άλλες πλατφόρμες social media, εκτός εάν θέλετε να φέρετε τους ακολούθους σας από τη μία στην άλλη. Το περιεχόμενο του TikTok θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί για το TikTok.

4. Για βίντεο, χρησιμοποιήστε γραφικά που τραβούν την προσοχή στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να δουν το βίντεο μέχρι το τέλος.

Μερικές ιδέες περιεχομένου για το TikTok που είναι αποτελεσματικές για επιχειρήσεις.

1. BTS (Behind The Scenes) Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο @maezthegreat – ένας υπάλληλος εστιατορίου ο οποίος δημοσίευσε περιεχόμενο για το πώς φτιάχνονται οι πατάτες τους σε ένα βίντεο που συγκέντρωσε πάνω από 3,5 εκατομμύρια προβολές! Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάτι ανάλογο – όλοι θέλουν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τη ‘σκηνή’!

2. Και τέλος, το TikTok είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε ενθουσιασμό, πάθος και χιούμορ. Χρησιμοποιήστε αυτήν την πλατφόρμα για να δημιουργήσετε ανθρώπινες σχέσεις και να αναδείξετε την επιχείρησή σας. Πάρτε για παράδειγμα τη @Ryanair, που τώρα έχει 1,2 εκατομμύρια ακολούθους TikTok με πάνω από 33,2 εκατομμύρια likes. Το μυστικό της ανάπτυξής της; Παραμένει στην κορυφή των τάσεων, διατηρώντας παράλληλα μια «ανθρώπινη» φωνή, με συνέπεια και χιουμοριστικά βίντεο. Τα αποτελέσματα; Ίσως να είναι η πιο αποτελεσματική στο TikTok.

Αυτό ήταν όλο – μερικές ιδέες και συμβουλές για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο TikTok με μεγαλύτερη ευκολία. Εάν είστε φανατικοί του TikTok και θέλετε να αναβαθμίσετε την προβολή σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Κάθε επιχείρηση, κάθε προϊόν έχουν τη δική τους μοναδική ιστορία.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup