Οι πωλήσεις και το marketing δε θα «σώσουν» ένα κακό προϊόν

Η πανδημία έφερε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε πολλές εταιρείες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, ωστόσο αυτή η αλλαγή κουλτούρας ήρθε για να μείνει. Κατά γενική ομολογία όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η σχεδίαση είναι συνώνυμο της ποιότητας – ενώ, παράλληλα, είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεχωρίσει ένα προϊόν ή μία εταιρεία.

Η σχεδίαση μπορεί να μετασχηματίσει έναν οργανισμό εκ των έσω – και αυτό το είδος αλλαγής κουλτούρας μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη πολλών εταιρειών.

Η δεκαετία του Design

Αναμένεται ριζική αλλαγή στο ρόλο της σχεδίασης στο marketing αλλά και στη λειτουργικότητα των προϊόντων. Οι εταιρείες θα επενδύουν στο σχεδιασμό των προϊόντων τους – ενώ θα έχουν ως σημείο αναφοράς την ικανότητα της ομάδας τους στο design. Πριν από 20 χρόνια, οι εταιρείες που επένδυαν στη σχεδίαση ήταν σε τομείς όπου η αισθητική ήταν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως μόδα, αυτοκίνηση και πιο πρόσφατα τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Πλέον, η σχεδίαση υπάρχει σε κάθε βιομηχανία!

Η σχεδίαση στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά κανάλια αλλάζουν τους όρους και τους κανόνες για το marketing – αν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, το περιεχόμενο και ο χρήστης είναι πλέον στο επίκεντρο. Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στους χρήστες – αυτό ακριβώς κάνει και η σχεδίαση. Η εμμονή στην εξαιρετική ποιότητα και στην εμπειρία του χρήστη είναι ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Στο παρελθόν, μια αξιοπρεπής ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορούσε να κάνει ένα εμπορικό σήμα να ξεχωρίσει. Πλέον, το αξιοπρεπές δεν αρκεί – η φιλικότητα προς τον χρήστη και η ξεχωριστή εμπειρία είναι ολοένα και πιο ζωτικοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για κάθε brand και τα προϊόντα του.

Το design είναι ο καταλύτης της αλλαγής

O σχεδιασμός και η καινοτομία, συχνά, είναι τα πρώτα τα οποία σταματά μια επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου. Ωστόσο, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να οδηγηθείς στην αλλαγή. Αν το προϊόν σας είναι ξεπερασμένο; Αν παρατηρείτε πως οι χρήστες είναι απογοητευμένοι ή εγκαταλείπουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Τότε πρέπει να στραφείτε στη σχεδίαση!

Οι designers αποκτούν ολοένα και περισσότερες θέσεις στις ομάδες δημιουργίας προϊόντων τεχνολογίας. Το 2021 η μέση αναλογία σχεδιαστών προς προγραμματιστές ήταν 1 : 9, το οποίο είναι μία δομική αλλαγή σκέψης στην ανάπτυξη προϊόντων διότι η αντίστοιχη αναλογία το 2017 ήταν 1:20!

Παρόλα αυτά η μέθοδος και η συνεργασία, συχνά, είναι πιο αποτελεσματικές από τις αναλογίες. Εάν η αναλογία σας είναι κατάλληλη, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μην είναι τα αναμενόμενα, τότε είναι θέμα ομάδας και κουλτούρας.

Η κουλτούρα του design ωφελεί επιχειρήσεις και καταναλωτές

Βασικό πρόβλημα με την επένδυση στο σχεδιασμό είναι ότι δε μπορεί να μετρηθεί με τις συμβατικές μεθόδους. Το κλειδί βρίσκεται στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος εξαιρετικών εμπειριών όπως η Apple ή Nike. Αυτές οι εταιρείες ενσωματώνουν τον καλό σχεδιασμό στον πυρήνα τους.

Η αξία του design βρίσκεται στις δημιουργίες που έχουν απήχηση στους χρήστες, ενώ, παράλληλα, τους εμπνέει να το μοιραστούν με άλλους. Κατανοήστε τους πελάτες σας και τις ανάγκες τους, ‘διαβάστε’ τις τάσεις της τεχνολογίας και έπειτα σχεδιάστε το προϊόν σας. Οι πωλήσεις και το marketing δεν μπορούν να «σώσουν» ένα κακό προϊόν. To ποιοτικό προϊόν χρειάζεται σχεδίαση και το ισχυρό brand, οικοσύστημα.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup