Οι Πωλήσεις και το Brand σας

Απαιτείται χρόνος και συστηματική προσπάθεια για να χτιστεί ένα ισχυρό brand, αλλά μια ισχυρή επωνυμία αυξάνει την αξία μιας εταιρείας. Ενώ, σας επιτρέπει να αποκτήσετε νέους πελάτες, χωρίς να δαπανήσετε τεράστια ποσά σε διαφήμιση.

1. Αναγνώριση του Βrand σας

Ένα brand δημιουργεί πωλήσεις διότι οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλέσουν το εμπορικό σήμα της εταιρείας σας και να αναγνωρίσουν τα προϊόντα σας. Ενώ, το επιτυχημένο branding διαφοροποιεί το προϊόν σας από εκείνο των ανταγωνιστών σας. Πάρτε για παράδειγμα την Apple ή τη Nike, ακόμη και αν δεν έχετε αγοράσει ποτέ τα προϊόντα τους, σίγουρα γνωρίζετε το brand τους. Το οποίο βέβαια είναι αποτέλεσμα επιτυχημένου branding επί σειρά ετών καθώς και προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας.

2. Πωλήσεις και Brand

Οι πελάτες που είναι αφοσιωμένοι σε ένα brand ξοδεύουν κατά κανόνα περισσότερα χρήματα για τα προϊόντα του. Οι πιστοί πελάτες επιστρέφουν – ενώ παράλληλα ανυπομονούν για την επόμενη κυκλοφορία του προϊόντος σας, καθώς και τα νέα της εταιρείας σας. Ενώ γενικώς αντιλαμβάνονται το προϊόν σας ως ξεχωριστό και καλύτερο από το αντίστοιχο οποιουδήποτε άλλου brand. Για παράδειγμα, τόσο η Apple όσο και η Microsoft έχουν ακόλουθους και αφοσιωμένους πελάτες επί σειρά ετών. Και το ενδιαφέρον είναι ότι και τα δύο κοινά έχουν κάνει τη ‘σωστή’ επιλογή – διότι αντιλαμβάνονται το κάθε brand και τα προϊόντα του διαφορετικά.

Ένα ισχυρό brand με πιστούς ακόλουθους είναι εκείνο που δημιουργεί μια θετική εμπειρία για τον πελάτη, το οποίο σημαίνει ότι ήταν συνολικά ευχαριστημένος με την υπηρεσία και το προϊόν σας. Επιπλέον, το κοινό σας παραμένει πιστό στο brand σας, όταν η εξυπηρέτηση πελατών και τα προϊόντα σας λειτουργούν για αυτούς. Για αυτό εξάλλου ένα brand εργάζεται αδιάκοπα για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών του και επενδύει σε νέες, καινοτόμες λύσεις για τις ανάγκες τους.

3. Νέοι με ταλέντο θέλουν να εργαστούν για το Brand σας

Όλοι θέλουν να εργαστούν για ένα ισχυρό brand. Όταν η επωνυμία σας είναι ισχυρή, όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι και δημιουργικοί άνθρωποι θα ενδιαφερθούν να εργαστούν για το brand σας. Δεν είναι μόνο οικονομικό το κίνητρο, ειδικά για νέους υποψήφιους οι οποίοι αναζητούν να γίνουν μέρος μιας ομάδας με ισχυρή θέληση για ανάπτυξη και δημιουργικότητα. Τα ταλέντα αναζητούν ένα περιβάλλον στο οποίο θα λάβουν αναγνωρισιμότητα ενώ παράλληλα θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν στην αγορά.

Ένα ισχυρό brand επενδύει στην καριέρα και την επιτυχία των ανθρώπων του, κάτι που κρατά τους εργαζομένους αφοσιωμένους. Για αυτό εξάλλου τα brand που ξεχωρίζουν δίνουν κίνητρα στους εργαζόμενους με έμφαση στην κουλτούρα και το θετικό εργασιακό περιβάλλον.

4. To Brand είναι το πιο ισχυρό και ευέλικτο επιχειρηματικό εργαλείο

Η δημιουργία ενός brand είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως, το marketing και branding είναι ολοένα και πιο σημαντικά για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όπως συχνά λέγεται, είναι ευκολότερο από ποτέ να ξεκινήσει κανείς σήμερα μια επιχείρηση, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Και εδώ ακριβώς είναι η αξία του brand το οποίο έχει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας μικρής επιχείρησης, διότι πωλήσεις και brand μακροπρόθεσμα ταυτίζονται. Ενώ, η αξία του είναι αθροιστική και ο χρόνος λειτουργεί πάντα υπέρ του επιχειρηματία. Γι’ αυτό εξάλλου οι επιχειρηματίες νέας γενιάς επενδύουν στο μοναδικό design μέσω της σχεδίασης ιστοσελίδας ποιότητας καθώς και στην κατασκευή eshop τα οποία είναι ισχυρά εργαλεία πωλήσεων και branding.

5. Αυτό το προϊόν αξίζει τα χρήματα του

Αυτό ακριβώς λέει το καταναλωτικό κοινό όταν αγοράζει ένα προϊόν που η τιμή του δικαιολογείται από την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του. Επομένως, ενώ οι περισσότεροι από εμάς μπερδεύουμε τις λέξεις τιμή και αξία, μπορούμε, ως καταναλωτές, σε βάθος χρόνου, να κρίνουμε αν η αγορά μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος ‘άξιζε τα λεφτά της’. Ο καταναλωτής, λοιπόν, δεν περιορίζεται, απλώς και μόνο, στην αναζήτηση της φτηνότερης τιμής αλλά και στην εκτίμηση της πραγματικής αξίας του προϊόντος. Ενώ, το ενδιαφέρον μέρος αυτής της προσέγγισης είναι ότι, συνήθως, η αξία δημιουργείται μέσα από ένα ισχυρό brand.

Το brand είναι μία εγγύηση για την αξία του προϊόντος, η οποία ουσιαστικά δείχνει την προτίμηση των άλλων καταναλωτών οι οποίοι εγγυώνται για την ποιότητα του. Ενώ, ασφαλώς το ποιοτικό προϊόν είναι και θέμα προσέγγισης των πελατών το οποίο σημαίνει ότι η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη. Η Nike επένδυσε για δεκαετίες στο marketing και branding χωρίς ουσιαστικά να διαφημίζει την ποιότητα των προϊόντων της – αλλά με το να προβάλει σπουδαίους αθλητές και να τιμά το αθλητικό πνεύμα. Η Apple επένδυσε στη ξεχωριστή σχεδίαση, αισθητική και μοναδικότητα των προϊόντων της, ενώ παράλληλα ταύτισε τα προϊόντα της με τον καταναλωτή που επιθυμεί να είναι και να νιώθει διαφορετικός. Αν αναζητήσετε τη φράση Think Different, θα βρείτε την Apple ως πρώτο αποτέλεσμα στη Google, το οποίο σημαίνει αναγνωρισιμότητα, πωλήσεις και brand.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup